מגיפת הקורונה בשנה האחרונה הביאה עימה משברים רבים במדינות בכל רחבי העולם במישורים רבים.
היא נתנה את אותותיה גם בתחום הנפשי והגופני, הרבה מאד אנשים היו צריכים להתמודד עם אתגרים נפשיים שונים כמו: איבוד מקום העבודה, שהייה בבידוד לבד או עם בני משפחתה מבלי אפשרות של יציאה מהבית.
כל אלו ועוד גרמו לבעיות חרדה ודיכאון , דימוי גוף, כפייתיות, עלייה במשקל, הזנחת מראה ועוד.
במחקר בריטי שנערך התגלו הנתונים הבאים:
1. חוסר פעילות ספורטיבית, אכילה לא מסודרת ואכילת יתר, שעות שינה לא מסודרות ובמקביל, צריכת יתר של רשתות חברתיות תרמו באופן משמעותי להידרדרות בדימוי גוף ודימוי עצמי.
- חלה עלייה ניכרת במצבי חרדה ודיכאון, והפרעות אכילה בפרט בקרב נשים.
- החרדה מהקורונה יחד עם חרדה מהמצב הכלכלי עשויים להכניס את הגוף למצב אגירה, וגרמה לקניית בינג' ואכילת בינג' – הפרעת אכילה המתבטאת בבולמוסי אכילה מה שגרם באופן ישיר לעלייה במשקל. בולמוסים מעוררים לרוב רגשות אשם קשים.
- גם מצב רוח ירוד הביא לאכילת יתר.
- נתגלתה הזנחת המראה הכללי, חוסר מוטיבציה לטפח את הגוף שמביא באופן ישיר לבעיות דימוי גוף…
השפעות נוספות של דיכאון וחרדה על הגוף הן:
- על העור- יובש, גירויים, אקזמות ועוד.
- נשירות שיער.
- ציפורניים חלשות עקב מחסור בוויטמינים מאכילת יתר של סוכר ומזונות לא בריאים.
רבים מאיתנו חווינו במידה זו או אחרת מכל מה שמתואר במחקר, רק חשוב לשים לב לנורות אזהרה מתי אנו חורגים באופן מוגזם מהנורמה.
אכן, הקורונה גרמה לשנה קשה ולא פשוטה לכולנו וזה בסדר גמור להודות שנפלנו פה ושם אך יחד עם זאת חשוב להיות קשובים לעצמנו, להתגבר ולעשות הכל כדי לחזור למסלול הנכון.
אז מה ניתן לעשות?
תעשו דברים כיפים, תעשו ספורט להעלות את מצב הרוח (לא חייב מרטון), תנסו לסדר את שעות השינה. הקפידו על היגיינה ותזונה, השתמשו בקרם לחות במידת הצורך. תנשמו עמוק ותנסו לעשות קצת מדיטציות ולתת לעצמכם הפסקות יזומות ממחשבות מלחיצות.
הקציבו לעצמכם יעדים קטנים שאתם יודעים שתוכלו לעמוד בהם בהתחלה להעלאת הביטחון ומצב הרוח ואז בהמשך תעברו למשימות הגדולות יותר. תהיו סובלניים עם עצמכם- רומא לא נבנתה ביום אחד ובני אדם לא חייבים להיות מאושרים 24/7, 365 ימים בשנה.
צעד צעד ותגיעו.