טיפול באקנה והעלמת פצעי בגרות
יש מי שפצעון אחד סורר יכול להרוס להם את כל היום. תארו לכם מה עוברים מי שסובלים מפצעי בגרות – אקנה – באופן רגיל? איך מטפלים בבעיה? הנה כמה פתרונות, גם תרופתיים.
בניגוד למה שרבים חושבים, המקור לפצעי בגרות או אקנה הוא לא במאכלים הרסניים לעור, היגיינה לא טובה או איזה עיסוק מתמיד במיניות, כמו שקורה בגיל ההתבגרות.
למעשה, למרות שמקרי האקנה שכיחים בעיקר בגילאים אלה, ולרוב הם חמורים יותר אצל בנים, הרי שכמו כל קוסמטיקאית מקצועית תעיד באוזניכם, המקרים שכיחים גם אצל מבוגרים. סטטיסטית, כ- 20% מהבוגרים סובלים מאקנה במידה כזו או אחרת של חומרה ולא משנה איפה הם גרים או חיים – מפתח תקווה ועד ניו יורק, אם תרצו.
אז מה גורם לאקנה
הסיבות הן בעיקר תורשתיות והורמונאליות. אבא שסבל מאוד מפצעי בגרות בנעוריו, יוריש את התכונה ה"מלבבת" הזו ככל הנראה גם לבנו או לביתו, וכן הלאה. זה שתנקו את הפנים כמה פעמים ביום ותשפשפו אותם בסבון לא יועיל – הפצעונים יופיעו, אם יש לכם נטייה לכך.
פצעון קטן או שניים אפשר להסתיר בקלות על ידי מייק אפ מתאים או קונסילר. זו לא בעיה. היכנסו לכל בית מרקחת בפתח תקווה, לצורך העניין, ותוכלו לקנות תכשיר פשוט שיעשה את העבודה. ולמרות שהבעיה היא לא בעיה של ניקיון העור, הרי שכן אפשר להקטין את השפעותיה על מראה הפנים על ידי ניקוי הפנים בסבונים עדינים ותכשירים מתאימים.
תכשירים לטיפול באקנה
באותו בית מרקחת בפתח תקווה, תוכלו למצוא מלבד סבון פנים רך גם קרמים, או תכשירים אחרים שמכילים בנזואיל פרוקסיד. התייעצו עם רופא עור או קוסמטיקאית טובה כדי שירשמו או יפנו אתכם לתכשיר המתאים לכם ביותר. החומר הזה – בנזואיל פרוקסיד – מונע את גדילת החיידקים שקשורים בהופעת אקנה. שימו לב שהשפעת התכשירים ניכרת רק כמה שבועות אחרי תחילת השימוש. בנוסף, חייבים להמשיך ולהשתמש בתכשירים ולא להפסיק, כיון שאין כאן "חיסון" או קטילה של החיידקים: ברגע שתפסיקו להשתמש בתכשיר, החיידקים יחזרו לגדול.
חומצה סליצילית גם היא מועילה ויש הרבה רופאי עור שרושמים שימוש בתכשירים שמכילים אותה לפני שהם פונים לטיפול תרופתי או אנטיביוטי. גם כאן חייבים להשתמש שימוש קבוע. חומצה סליצילית פותחת ומנקה נקבוביות ומונעת בכך את הופעת הפצעונים.
תכשירים ותרופות שמכילים רטינול
רופאי עור יכולים לרשום תרופות כאלה לטיפול באקנה. ההשפעה מתחילה כחודשיים עד שלושה חודשים אחרי תחילת הטיפול. יש רופאים שמתחילים במינון גבוה ומורידים אותו ויש מי שממליצים על מינון נמוך, אבל לאורך זמן רב יותר. לתרופה יש תופעות לוואי ולכן יש להתייעץ עם רופא (להימנע מחשיפה לשמש ולבצע בדיקת תפקודי כבד).
לפוצץ או לא לפוצץ?
התשובה היא "לא לבד". אם יש לכם פצעון שעומד להיפתח, הניחו עליו מגבת טבולה במים חמימים, כדי להקל עליו להיפתח האופן טבעי. רופא או אחות יכולים לפתוח פצעים בעייתיים, אבל בכל מקרה יש לעשות זאת בצורה מבוקרת!